Mali strahci in Freestyle trgovine

Mali Strahci so skupina malih tekmovalcev SD Strahovica v skupinah od U7 do U13. Njihov glavni trener Andrej Vertačnik je napisal kratek prispevek o poteku tekmovanj, ki si ga lahko preberete spodaj! Veselo branje :)

 

27.6.2021 Kamnik

Nov vikend in nova tekma za Strahce. Tokrat je tekmo gostil Kamnik v organizaciji Calcit Bike Team-a. Tekma je poleg XCO pokala štela še za naslov državnih prvakov, zato je bila napetost na startu še kanček večja. Pravila kolesarske zveze Slovenije sider velevajo, da se okrona z naslovom državnega prvaka le zmagovalce v kategoriji U17 in starejše, toda mi Strahci, kljub mladim letom vseeno gledamo na to tekmo, kot na nekaj posebnega. Pred dobrim letom se nam večini še niti v sanjah niso prikazovali prizori, kot smo jih bili priča preteklo nedeljo. Prelepe kamniške ulice v starem delu mesta rezervirane samo za tekmovalce in njihove navijače in mi smo bili del tega. Na startu se je zbralo lepo število tekmovalcev med njimi je bilo 20 Strahcev, ki so lepo popestrili dogajanje v mlajših kategorijah. Ne samo, da smo tekmovali in navijali ampak smo tudi zmagali. Za nas kot trenerje in vodje naše mlade ekipe so bili vsi zmagovalci neglede na to ali je na koncu visela medalja okoli vratu ali ne. Več o samih rezultatih s končnimi uvrstitvami si lahko pogledate tukaj na dnu kjer so skupni rezultati po kategorijah 

 

Rezultate si lahko pogledate tukaj. Več kot rezultati pa nam lahko povedo slike!

 

Hvala vsem navijačem, ki vas ni bilo malo, za bučno podporo ter vsem staršem za izkazano zaupanje in vzorno podporo. Prepričani smo, da nas čaka še veliko  lepih trenutkov in začnimo skupaj sanjati, da bomo lahko v naslednjih objavah zapisali … in sanje so postale resničnost! Hvala Calcitu za super izpeljano tekmo in spodbudne besede. Zahvala gre tudi trgovini Freestyle, ki skrbi za našo kolesarsko družino.

 

20.6.2021 Samobor

To nedeljo so naši Strahci merili moči na XCO tekmi v sončnem in vročem Samoborju. Tokratna ekipa je štela 8 tekmovalcev. Proga za mlajše kategorije je potekala deloma po prelepem mestnem jedru deloma pa po bližnjem parku. Naši Strahci so se v močni mednarodni konkurenci ponovno odrezali odlično. V najmlajši kategoriji U7 je med dečki prvi v cilj pripeljal Tine Vertačnik. Na malce daljšem in tehnično bolj zahtevnem krogu so se pomerile kategorije U9, kjer je med deklicami U9 na tretji stopničko stopila Lara Hajnrihar med dečki U9 pa si je Rok Žavbi priboril odlično drugo mesto. V kategoriji U11 smo imeli 3 predstavnike in v močni mednarodni konkurenci se je najbolje uvrsti Oskar Bizjak, ki je dosegel 9. mesto. V kategoriji U13 smo imeli Aljaža Šimenca ki pa ni bil pri vrhu. Poleg zahtevne in fizično naporne proge so se tekmovalci spopadali s hudo vročino, tako da hvala vsem spremljevalcem za oskrbo tekmovalcev z vodo. Sedaj pa so naše moči že usmerjene na naslednjo tekmo ki bo hkrati tudi državno prvenstvo. Tekma bo naslednji teden v Kamniku.

Hvala vam za podporo in se javimo iz naslednje tekme.

Slike: https://we.tl/b-u2hpbtpK6M

06.07.2021

Deli z ostalimi

English French German Italian Portuguese RussianSpanish